نوشته خانم دکتر قاسمی

+0 به یه ن

اعتبار را خرج کردید 

سیما قاسمی 

۱۶ تیرماه ۱۴۰۳ 


همیشه گفته‌ام و باز هم می‌گویم که اعتبار امامزاده را متولی‌اش نگه می‌دارد. این مَثَل را درباره‌ی جایگاه علم در جامعه‌ی ایران به کار می‌برم. اگر دانشگاهیان و متخصصان و پژوهشگران علم، مردم را عوام فرض کردند و با الفاظی مثل پروفسور و استاد دانشگاه فلان و رییس انجمن فلان و پژوهشگر برتر کشوری و امثال اینها راه افتادند برای جمع کردن رأی برای یکی از نامزدها، خب اگر آن نامزد کاری کرد بر خلاف منافع عمومی مردم (نه دانشگاهیان) باشد بپذیرند که آن‌وقت مردم مراقب اعتماد به دانشگاهیان باشند و اگر پس‌فردا هم گفتند فلان واکسن را بزنید و فلان دارو را مصرف نکنید یا فلان محصول غذایی را بخورید، اعتماد نکنند و بگویند احتمالاً باز هم شریک قدرت شده‌‌اند. این حرفی است که در دوره‌ی کووید خیلی شنیدیم و البته بیراه نبود.  


اینکه کسی بخواهد رأی بدهد یا ندهد، در جایگاه شهروندی به خودش مربوط است، حتی اگر سعی کند رأی جمع کند یا نکند باز به خودش مربوط است ولی اگر به اسم استاد دانشگاه شریف یا دانشگاه تهران یا صنعتی اصفهان یا دانشگاه ... یا پژوهشگر برتر در ذرات بنیادی یا رییس انجمن فیزیک رفت و تبلیغ برای نامزدی کرد خب یادش باشد اعتبارش را خرج کرده است. او فقط از اعتبار خودش خرج نکرده، از اعتبار علم و دانشگاه خرج کرده. حالا اگر مردم را عوام ندانیم و صاحب‌نظر بدانیم و تصور نکنیم توده باید همیشه دنبال ما نخبه‌ها باشد، آن‌وقت می‌بینیم که با بازی قدرت، تیشه به ریشه‌ی علم در ایران زده‌ایم.‌

 

وقتی چند ماه پیش نوشتم علم مقدس و مطلق نیست و وابسته‌ی قدرت است، باید در ترویج علم به این وابستگی هم اشاره کرد و به غیرپژوهشگران دروغ نگفت، فراوان دوستان و همکاران دانشگاهی به من تاختند که این چه حرفی است و چرا در کشوری که مردمش با علم بیگانه‌اند تو این حرف‌ها را می‌زنی و مردم را می‌ترسانی. دوستان دانشگاهی امیدوارم دیگر مراقب باشید وقتی اعتراض می‌کنید مردم ضدعلم‌اند، یادتان باشد شما هم در ایجاد این نگاه (اگر درست باشد) سهیمید. منتظر نظرهای شما هستم. 

@goosan54


#قدرت #اعتمادـبه‌ـ‌‌علم

اشتراک و ارسال مطلب به:


فیس بوک تویتر گوگل


  • [ ]